Ga terug

Basisrecept pastadeeg

Hét basisrecept voor het lekkerste pastadeeg.
Porties 4 personen

Materiaal/apparatuur

  • Deegroller
  • Pastamachine

Ingrediënten

  • 400 g pastabloem type 00 Semola
  • 4 eieren
  • 40 ml olijfolie
  • snuf zout

Instructies

  • Zeef bloem op het aanrecht. Maak een kuiltje in het midden en doe hier de eieren, olijfolie en zout in. Werk van binnen naar buiten en pak steeds een klein beetje meer bloem erbij. Als alle bloem erbij zit, kneed je alle ingrediënten voor circa 5 minuten tot een soepel en egaal deeg.
  • Vorm een bal van het deeg en laat voor circa 1 uur in plasticfolie gewikkeld rusten (buiten de koelkast).
  • Na het rusten kan het deeg verwerkt worden. Snij eerst de deegbal in ongeveer 6 stukken van 2 cm dik. Werk stuk voor stuk. Leg de andere stukken onder een theedoek zodat het niet uitdroogt. Pak een stuk, strooi er wat bloem over en rol uit in de lengte met behulp van een deegroller. Pak de pastamachine erbij en werk van breed naar smal (bij mij is dit van stand 1 naar stand 8). Bij stand 8 is het pastadeeg klaar om verwerkt te worden tot ravioli, spaghetti, tagliatelle of een andere pastasoort.
  • Kook de pasta 3 minuten (kooktijd is minder lang bij zelfgemaakte pasta) tot gaar.
Keuken: Italiaans